Llicenciada en Psicologia
Màster en Trastorns Afectius i de l’Ansietat en l’Adult
Especialista en perspectiva de gènere
Màster en Teràpia Familiar i Relacional Sistèmica
Psicòloga general sanitària

Sóc psicòloga per vocació. Sempre m’ha apassionat entendre les persones, què els passa, com es relacionen, com resolen les dificultats. La clau està a entendre (com a forma de respecte) per poder acompanyar. Són aquestes inquietuds les que em van fer decidir estudiar la llicenciatura de Psicologia a la Universitat de Barcelona l’any 1996.

Els inicis de la meva trajectòria professional tenen a veure amb l’àmbit clínic tant acadèmic (diferents postgraus i altres cursos) com laboral per anar evolucionant.

Per adquirir aprenentatge pràctic i experiència, vaig formar part durant un any dels alumnes en pràctiques a la Corporació Sanitària Parc Taulí, acompanyant la intervenció del psiquiatre adjunt dels pacients hospitalitzats a la Unitat d’Aguts de Psiquiatria. Després, durant tres anys, vaig formar part de l’equip de psicòlegs assistents a l’Hospital de Dia de Trastorns Alimentaris de l’Hospital Trias i Pujol (també conegut com a Can Ruti). Les meves tasques en aquest equip eren l’atenció individual als i les pacients ingressats, psicometria, control de menjador, control de pes, grups psicoeducatius i grups de pares. Per últim, vaig formar part de l’equip de voluntariat de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer.

Vaig començar la meva carrera professional a l’Associació per la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental (AREP) portant a terme la coordinació del projecte de pisos tutelats per a persones amb malaltia mental severa, així com l’atenció directa dels usuaris i l’acompanyament a les seves famílies. Treballàvem per cobrir les seves necessitats bàsiques, potenciant les capacitats pròpies i afavorint el procés d’autonomia, sense oblidar-nos de les seves famílies, que acompanyàvem en el seu propi procés.

Com a psicòloga, vaig formar part de l’equip de professionals de l’ACISJF en el projecte de formació i inserció social i laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o psíquica portant a terme grups psicoeducatius en la gestió de les emocions, resolució de conflictes, autoestima, relacions socials…, per potenciar les capacitats i garantir així una millor inserció. Per tenir-hi més èxit, la tasca es complementava amb l’acompanyament i assessorament a les seves famílies.

La meva orientació era, aleshores, cognitivoconductual però, a poc a poc, em vaig adonar que la meva carrera professional estava vinculada a la persona i a les relacions més immediates que aquesta manté. Les persones som com som, som qui som i responem a les situacions d’una manera determinada atenent la nostra història de vida, però també els nostres orígens. Per això, vaig decidir ampliar els meus coneixements i eines formant-me en Teràpia Sistèmica Relacional i Teràpia Familiar (cinc anys de formació al CTFB del Dr. Sarró). És des d’aquest enfocament i la perspectiva de gènere (molt present també en la meva forma de fer) que estic treballant des de l’any 2005, des del punt de vista individual, amb dones que pateixen o han patit violència de gènere a l’Institut Català de les Dones (Generalitat de Catalunya) o amb dones que presenten una situació d’especial vulnerabilitat en un moment de la seva vida (crisis del cicle vital, separació o divorci, dols, conflictes, problemes amb els fills…) al PIAD del Districte de Sant Martí a INTRESS per a l’Ajuntament de Barcelona. En aquest últim servei, a més de l’atenció directa i la conducció de grups de dones, tenia la funció de coordinar els deu PIAD de Barcelona i l’equip de professionals, així com les relacions entre empresa i client (Ajuntament de Barcelona) i treballadores i empresa.

Sense deixar de rebre formació continuada amb l’ànim de créixer, formo part des de l’any 2010 de l’equip de terapeutes familiars de la Cooperativa Eduvic, fent intervenció familiar en diferents serveis de l’entitat, al Centre de Menors Talaia, al Centre Maternal Antaviana i actualment, des del 2012, atenc famílies col·laborant amb Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat del Llobregat per tal de protegir i preservar el benestar dels menors i contribuir a millorar les relacions intrafamiliars.

Sóc membre fundador i formo part de l’equip terapèutic de Tapís.